Klubbmesterskap UK

8 unge og lovende fuglehunder stilte på startstreken under HVFKs klubbmesterskap 2024. Partiet ble dømt av Royer A. Larsen og ble dømt etter konkurranseklasseformat. 

Det skulle vise seg å bli en krevende dag for de firbente. Mye snø og tungt føre gjorde at det virkelig krevdes guts og stayerevne for å holde en hel dag.

Lovika viste seg fra sitt aller beste og samtlige av hundene hadde sine sjangser. Det ble av sikre kilder rapporter om 60-70 fugler i lufta denne dagen. 

Det skulle vise seg å bli en nervepirrende finale. To hunder stod igjen til siste slutt der håpet var å få avgjort det hele på fugl. Og slik ble det. I finaleslippets siste minutt (6.runde!!!) hiver ES Guttenes Ciao Primadonna seg i en stram stilfull stand, det letter rype presist foran og klubbmesteren var med det kåret. Når kruttrøyken fikk lagt seg var alle enige om at det hadde vært en særdeles spennende dag i marka.  

 

1. ES Guttenes Ciao Primadonna e/f Simen Brekke (FMR + FUR)

2. IS Rypejaktas Fay e/f Morten Torbjørnsen (FUR + stand utenfor jaktbart hold)

3. ES Selforslias Easy e/f Hjalmar Johansen (stand utenfor jaktbart hold)

4. LV Årnipens Anna e/f Terje Schelderup

5. SV Havheims Tredje Rago e/f Magnus Heine Hanssen

6. ES Nydalheias Zico e/f Tore Kristoffersen

7. GS Frati e/f Torgeir Artnsen

8. GS Tipptoppers G-Farta e/f Svein Solbakken

Klubbmesterskap AK

I åpen klasse stilte 11 skarpskodde veldresserte HVFK hunder til start. Partiet ble dømt av dommerelev Anita Dahl Solbakken i samarbeid med Ketil Sollid. Også for disse ble dagens forhold i Lovika en prøvelse. Til tross for dette viste mange seg frem på en eksemplarisk måte og etter tre runder ble det også her kåret en verdig vinner. 

To hunder utmerket seg helt i toppen, begge med hvert sitt godkjente fuglearbeid. 

Fuglearbeid 1: Pointer Sam fester stand, makker sekunderer. Når fører kommer opp letter rype presist foran Sam, som er rolig i oppflukt og skudd. Utreder korrekt.

Fuglearbeid 2: Rapp legger seg ut i ett flott anlagt medvindsøk, og fester stand. På førers signal reiser Rapp presist rype, og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder korrekt. Rapp har ingen minus og rangeres over Sam, og vinner årets klubbmesterskap åpen klasse. Rapp viste oss hele dagen et utmerket søk, og viste seg en verdig vinner. Alt i alt mange gode søkere på tungt føre der de aller fleste hadde sjangs på fugl, men der alle dessverre ikke lyktes.

  1. GS Orretjønnets Rapp (e/f Bjørnar Solvoll)
  2. P Sølenrikets Sam (e/f Christer Karlsen)